Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Vali Yaman'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Vali Yaman

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Balıkesir Valisi Yaman, kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak da bilinen” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada kadınların eşitlik, kalk

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Balıkesir Valisi Yaman, kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak da bilinen” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlandığını hatırlattı.
Kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, bilimde, sanatta, siyasette kısacası her alanda daha etkin rol almaları toplumsal kalkınmamıza ivme kazandıracağını mesajında yer veren Vali Yaman, devamında şu ifadelere yer verdi: “Günümüz toplumlarında, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de; o toplumdaki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Geçmişten günümüze baktığımızda kadınlarımız, tarihimizin her evresinde toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu kadınlarımız, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Aile kurumunda kadın, sadece çocuklarımızın topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir. Bu nedenledir ki analar, “Cennet anaların ayağının altındadır” hadisi ile Cennetle müjdelenmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” veciz ifadesiyle kadınlarımızın feragat ve fedakârlığını övmüştür. En yüce varlık olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, huzur ve barışın hâkim olduğu bir dünya diliyorum.”



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false